Важността от доброто управление на човешките ресурси

Всеки от нас ежедневно се сблъсква са фразата: „Нямаме необходимият кандидат“. Може би до известна степен имат право, защото пазара на труда е препълнен от кадри без добра професионална подготовка и подходяща мотивация.

Всяка структура било то администрация или производствено предприятие, всяка календарна година би трябвало да се изготвя план за нужното обучение на кадрите и съответно да могат да открият подходящата организация, която да извърши това обучение.

Много се говори напоследък за човешки ресурси и за тяхната липса, но по-скоро трябва да се отбележи факта, че кадрите които са кандидати за нова работа или самите кадри, които вече са наети на работа, трябва да са наясно с това, до каква степен са подготвени да заемат съответната длъжност или да изпълняват съответната длъжност.

Трябва също така да се отбележи и проблема при работодателите. С нарастването на производствените разходи и лошата инвестиционна среда все по-трудно е за работодателя да намери начин за мотивация на кадрите си. Друг е момента също така, че при подготовката на кадри все по-малко среща тази така важна връзка между обучаващата организация и пазара на труда. 

Важно е да се подготвят кадри необходими за трудовия пазар. Повече трябва да се набляга в тясно профилираното обучение, а не в обучение, каквото и да е.

Добре подготвените кадри ще могат да допринесат и добрата реализация на пазара.

Важно е всеки по веригата работник, работодател и обучаваща организация да е направил това от което е имало нужда, а именно правилно обучение и добра мотивация.

За вас които търсите ново работно място е много важно преди да започнете да търсите необходимата длъжност да направите много точно самооценка на вашите способности.

За вас които търсите нови кадри е много важно правилно да дефинирате от какви кадри имате нужда и да извършите правилния подбор.

За вас които обучавате е много важно правилно да намерите правилните механизми за обучение и винаги да сте в крак с новостите.

Нужно е да има изградена стройна система за добро управление на човешките ресурси в даденото учреждение, предприятие или организация.

 Ако имате някакви въпроси или искате да коментирате по дадената тема моля да оставите вашият коментар или да ни се обадите.

Очакваме ви!

Сподели:

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *