агресивността

Агресивността на човека

Все по често в нашето ежедневие сме свидетели на агресивността на човека спрямо другите. 

Ако внимателно проследим през времето, то ние ще открием как човечеството благодарение на агресивността е преминало през какво ли не, а именно през войни, безсмислени разрушения, убийства и т.н.

Насилието и страхът обхваща все повече хората и ги принуждава да реагират и осъществят своите действия в разрушителна посока.

Безспорно може да определим агресивността като разрушително поведение за човека и човечеството. Свидетели сме ежедневно на множество военни конфликти в различни точки по света.

В последно време и в България назря агресивността в хората до такава степен, че роднини не се уважават, приятелството е лайк във фейсбук и странни такива човечета в социалните мрежи, които или ще се усмихват или ще плачат.

За агресивно поведение може да наблюдаваме и в игрите на нашите деца. Как тяхното ежедневие пред компютъра или таблета играейки на различни игри в интернет пространството,  непрекъснато  използват оръжие (разбира се виртуално), за да убиват.

Да не говорим за филмите и агресията от тях. Да не говорим за новините и това, че всеки ден ни се съобщава за загинали, болни, ранени или военни конфликти, сбивания.

И тук ни се иска да се зададат, следните въпроси:

Накъде сме тръгнали?     

Къде ще стигнем така?

Възможно ли е да бъде намалена човешката агресивност?

И така отговорите на тези въпроси е добре всеки един от нас да ги открие.

Всеки трябва да се стреми да преодолее агресията, както с общи, така и с индивидуални усилия.

Да открие правилната посока и да надгражда постигнатото, а не да се вкопчва в гневното и първичното.

Научете да обичате и ще бъдете обичани. Това простичко правило би дало много животът на всеки от нас да се промени към добро.

Добрувайте!

Сподели:

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *