Какво е блокчейн?

Блокчейн е блокова верига за запазване на данни, който представлява непрекъснато нарастващ списък от запазване на данни в компютърната мрежа.

През последните години все по-често се говори за технологията блокчейн и стана известна чрез използването и в криптовалутите, а като технология е известна още през 70-те години на миналият век и е важно, че като технология съществува преди да бъдат известни криптовалутите.

Много от нас свързваме блокчейн технологията с Bitcoin, тъй като първото приложение на блокчейна е свързан с трансакциите на Bitcoin, но далеч не са само тези приложенията на блокчейна. Много фирми и организации в днешно време се насочиха в използването на блокчейн системата ,като сигурност за пренос на данни.

Много голям дял заема използването на блокчейн при разработването на платформи за проследяване на пратки или пренос на информация за производство на различни продукти.

Също така се говори за хакване на криптоборси и източването на криптовалути от тях, но е важно да се подчертае, че тук не става въпрос за хакване на блокчейн технологията за криптирането на виртуалните валути, а за хакерски действия в самия софтуер на криптоборсите и оттам източването на виртуалните валути. Няма случай към този момент на хакерски действия и източване на данни криптирани с блокчейн технологията.Самата защита на тази технология е базирана в блокови структури и чрез хеширане се запазва информацията и преноса на данни  на базираните блокове.

Екипът на „Тракия Енерджи-75“ ЕООД разработи блокчейн платформа, която чрез своята уникалност и силна защита пренася информация, като използва метода на хеширане и разрхеширане на информация.

Ако имате интерес към блокчейн технологията или желаете да научите повече може да ни пишете или да коментирате в блога ни.

Очакваме ви!!!

 

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

ЧОВЕШКИ РЕСУРСИ | СОФТУЕР | БЛОКЧЕЙН